Posts på bloggen

Hvad har flest likes?

08-06-11   //  Facebook tips

Der tilføjes omkring 50 millioner nye likes hver dag – mange af dem nok helt uden grund.

Se listen over topscorerne af likes her: http://monitor.wildfireapp.com/leaderboard/facebook/fan_count

Brug https for at surfe sikkert over wifi

07-06-11   //  Facebook tips

Hvis du logger på facebook over et trådløst Wi-Fi-netværk, så skal du måske læse med her. Det er nemlig efterhånden ganske enkelt at overvåge trafikken frem og tilbage mellem din computer og routeren og finde frem til netop det brugernavn og password du bruger på facebook og på den måde overtage selv de mest private kontoer. De værktøjer den ondsindede hacker skal bruge findes i forskellige varianter. Der er både en plugin til firefox browseren, FireSheep, og til android mobil-telefonen, FaceNiff.

Hvis du ikke har gjort det endnu, skal du sørge for at tage skridt til at beskytte din konto mod denne form for overvågning. Du sikrer dig ganske enkelt at aktivere HTTPS for din Facebook-konto. Det gør du sådan:

  1. Klik på ‘Konto’ i øverste højre hjørne.
  2. Vælg derefter punktet ‘Kontoindstillinger’
  3. På den nye side klikker du på punktet ‘Kontosikkerhed’
  4. Sæt et flueben i Sikker Internetbrug (https)
  5. og tryk gem

Så enkelt er det – og husk at hvis du har mulighed for det er det altid at foretrække at bruge https frem for http når du surfer på det trådløse internet.

Skal venner kunne tjekke dig ind i Places?

11-04-11   //  Facebook tips

Facebook Places giver dine venner mulighed for at tjekke dig ind på steder hvor du ikke nødvendigvis er eller som du ikke nødvendigvis ønsker at dele med omverden. Funktionaliteten har potentiale for at være mere end blot irriterende. Med mindre du udtrykkeligt ændrer dine personlige indstillinger er funktionen tilgængelig og du kan tjekkes ind af dine venner – uden dit samtykke.

For at deaktivere denne mulighed og få kontrollen tilbage over hvor du befinder dig i facebook universet skal du gå ind under: konto => privatindstillinger og vælge punktet ’tilpas indstillinger’. Herunder skal du ud for punktet ‘Steder, hvor du checker ind’ vælge muligheden ‘Kun mig’. Dette vil sikre, at ingen andre kan tjekke dig ind på Facebook Places.

Annuller din friend request

26-02-11   //  Facebook tips

Hvis du fortryder en anmodning om venskab (friend request) før den er blevet godkendt kan du godt tilbagekalde den.

Du kan annullere en anmodning om venskab på følgende vis. Gå ind på profil-siden for den person du anmoder og find linket til at “Annullere anmodningen” i venstre kolonne, som regel nær bunden. Hvis din ikke-ven får denne slags anmodninger på Facebook email kan det selvfølgelig allerede være for sent.

Bloker opdateringer fra Farmville og Mafia Wars

01-12-10   //  Facebook tips

Sådan blokerer du uønskede opdateringer fra diverse Facebook spil.

1. Klik på Skjul/Hide knappen ud for en newsfeed opdatering fra Farmville
2. Vælg Skjul Farmville
3. Læn dig tilbage og slap af. I fremtiden vil du ikke se flere indlæg fra Farmville.

Du har fjernet alle nuværende og fremtidige Farmville indlæg fra din velmenende venner.
Hvis du af en eller anden grund ombestemmer dig og ønsker at tillade Farmville opdateringer igen, så gå ned til bunden af din News Feed. Nederst til højre for alle dine indlæg, vil du se “Rediger indstillinger”. Klik på denne knap, og en liste vil dukke op, der viser alle dine blokerede Games. Klik på “Tilføj til News Feed”, og spillets opdateringer vil blive vist på din Facebook-side igen.

Rediger din civilstand uden at det bliver en nyhed

01-10-09   //  Facebook tips

Magasinet Wired har en smart idé til, hvordan man kan ændre sin relationship-status på Facebook uden at sende det ud som en nyhedshistorie til din venneliste og resten af verden.
For at ændre din civilstand uden at det bliver til en pressemeddelelse, så gå ind på ‘Indstillinger’ -> ‘Beskyttelse af personlige oplysninger’ -> vælg ‘Nyheder og væg’ og fjern fluebenet i ‘Retter min civilstand’. Gå derefter ind på din profil og vælg ‘Rediger’ under Grundlæggende information. Derefter ændrer du ‘Civilstand’ tilbage til den øverste og tomme mulighed i drop down menuen. Voila, nu vil der ikke blive udsendt nyheder om dit seneste brud.
Artiklen påpeger, at din ex’s feed stadig vil vise en opdatering i * deres * civilstand, så du kan ikke slippe helt fri for at verden får besked. Din ex kan dog selv slette denne besked i sin feed. Man kan ikke vinde hver gang…

Upload fotos og video til facebook ved at sende en mail

01-10-09   //  Facebook tips

Facebook er et af de mest populære steder at dele billeder og videoer med venner og familie. Processen med at uploade kan være uhyre enkel. Du kan uploade medie-filer direkte til din konto via en særlig e-mail-adresse.

Det fungerer sådan her: Gå ind på din Facebook Mobile side (http://m.facebook.com) og klik dig ind på ‘Billeder’ sektionen. Klik derefter på ‘Overfør billeder’ og noter dig den email-adresse der står øverst på siden. Du kan evt føje den til som kontakt-person i dit mail-program. Næste gang du ønsker at uploade noget til Facebook, så skriver du bare en e-mail til den personlige facebook adresse som du har noteret. De filer du ønsker at uploade vedhæfter du mailen.

Ideen har til denne funktionalitet kommer nok fra Flickr.com som har tilbudt samme service i noget tid. Man skal dog være opmærksom på at Facebook komprimerer de uploadede billeder i en grad der måske skulle få dig til at overveje at bruge flickr.com eller en anden tilsvarende service som fx fotoalbum.eu.

Historien om Facebook

01-09-09   //  Facebook tips

Facebook er et såkaldt ‘social networking site’, som har gjort en meget klar og tydelig entre på internettet. Internettet har igennem de sidste år oplevet en sand revolution i sites som baserer sig på vedligholdelse og skabelse af sociale relationer og af alle disse nye sites er Facebook det største.

Facebook er i virkeligheden en social platform, som giver dig adgang til de vigtige mennesker i dit liv. Folk opretter og vedligeholder en profil, sender indlæg, modtager beskeder og billeder. Facebook har overtaget meget af den kommunikation, som indtil nu er foregået via email. Facebook tilbyder en nem måde at holde kontakten til dine kære, dine venner og bekendte og andre som du deler interesse med. Hvis du dyrker dykning, kokkekunst eller brænder for poesi, så er der plads på facebook til at dele det med andre interesserede og til at dele ud af det til masserne.

Mark Zuckerburg oprettede Facebook sammen med sine venner fra Harvard universitetet i USA. Oprindeligt var det tænkt som et redskab til intern universitetets-kommunikation og var dermed begrænset til Harvard. Efter lanceringen blev værktøjet dog hurtigt adopteret af andre universiteter og colleges. Det fandt hurtig en stor gruppe brugere og blev almindeligt værdsat som et værdifuldt redskab for studerende. Ganske snart bredte det sig dog ud i de øvrige områder i samfundet og for nylig havde Facebook fornøjelsen af at overhale MySpace som det site der forbinder flest mennesker i et socialt netværk. I øjeblikket er der mere end 175 millioner brugere på Facebook.

En dag i år 2003 mens Zuckerburg sad og bloggede blev han ved med at blive distraheret af at hans tanker kredsede om en bestemt pige. Han prøvede at komme på nogle midler til at holde hende væk fra tankerne. Således opstod ideen om Facemash. På Facemash skulle brugerne vælge den hotteste af to mennesker. Til formålet hentede sitet online fotos fra forskellige såkaldte face books. Zuckerburg idé skabte en ubehagelig storm af kritik og universitetet anklagede ham for at krænke ophavsretten, overskride sikkerhed og tillid og han blev konfronteret med at man ville smide ham ud.

“Ingen kraft på jorden kan stoppe en idé, hvis tid er kommet”. Mark Zuckerburg og Facebook var netop sådan en idé. Zuckerburg lancerede Facebook den 4. februar 2004 efter at have prøvet et par beta versioner. Zuckerburg hævdede, at han kunne skabe et socialt networking site for universitetet på en uges tid. Han mente, at det kunne tage så meget som et år for universitetet at gøre det samme. Dette irriterede universitetet, men han viste sig at være mand for sit ord.

I løbet af en måned efter lanceringen havde Facebook halvdelen af de studerende ved Harvard som brugere. Siden dengang, er brugerbasen vokset eksponentielt. Zuckerburg indkøbte domænenavnet facebook.com for et beløb på $ 200.000. Det virkede dengang som et astronomisk beløb, men idag må man sige at det er til at overse.

Facebook åbnedekanaler til både Apple og Microsoft i rette tid og i september 2006 åbnedes dørene for mennesker i hele verden. De eneste kriterier brugeren skal opfylde er at man er over 13 og har et navn…

Facebook lancerer din nye forside

08-04-09   //  Facebook tips

For kort tid siden lancerede facebook et opdateret design. Hvis din facebook-forside endnu ikke er blevet opdateret, så bare tag den med ro – det sker indenfor ganske få dage. Vi har selvfølgelig en særlig interesse i facebook opdateringer og særligt i hvordan denne opdatering vil påvirke brands og brugere.

Den mest væsentlige ændring er nok at facebooks live feed er fjernet. I modsætning til det tidligere live feed så er det nye feed baseret på et filtreringssystem. Du kan filtrere dine individuelle feeds ved hjælp af såkaldte vennelister samt igennem forskellige applikationer.

Der har været meldinger om at opdateringen medfører mærkelige posts som fx “23 af dine venner har ændret deres profilfoto”. Sådan er det jo når store systemer som facebook reviderer deres site – det går sikkert over.

Kan du lide det nye design eller foretrækker den tidligere version? Smid en kommentar.

Om tekstur.dk

Overskueligt webbureau med ti års referencer i baghånden. Vi laver alt fra visitkort-sites til store e-handels-systemer. Med integration af flash, facebook og mobile applikationer.